Ogoljeni mitovi Pallywooda
Anti-Pallywood
Anketa
Vjerujete li više informacijama ako one u negativnom svijetlu prikazuju:Brojač posjeta
14108
Blog
nedjelja, ožujak 16, 2008
D9 :D
freepalestina @ 20:48 |Isključeno | Komentari: 0
nedjelja, lipanj 3, 2007
Partijanje kako samo muslimani znaju.
freepalestina @ 10:54 |Isključeno | Komentari: 4 | Prikaži komentare
srijeda, svibanj 30, 2007
Malezijski Savezni sud, najviša sudska instanca u Maleziji, je danas odbacio žalbu Line Joy temeljem čl.11 Saveznog ustava.

Iza ove suhoparne vijesti krije se tragedija mlade žene čija je jedina "krivnja“ prelazak  na kršćanstvo, a jedina nesreća što živi u Maleziji, jednoj od država koje priznaje nadležnost šerijatskih sudova u obiteljskopravnim i nasljednopravnim predmetima muslimana.

Formula je jednostavna: iako čl. 11 Saveznog ustava jamči slobodu vjeroispovijesti, za službenu promjenu statusa osobe islamske vjeroispovijesti nadležan je šerijatski sud koji osobu koja želi napustiti islam prema vladajućim postulatima islamske "jurisprudencije" smatra maloumnom i potrebitom hitnog i temeljitog preodgoja u za to posebno organiziranim kampovima (ovdje valja pohvaliti određeni kompromis i odstupanje od sve četiri škole islamskog prava koje su jednoglasne u tome da muškarca koji odbije povratak u okrilje Religije mira valja bez odgode ubiti).

Drugi komadić slagalice jest Obiteljski zakon koji odobrenje potrebno muslimanu za sklapanje braka u skladu s podjelom nadležnosti stavlja u domenu šerijatskog suda koji opet, u skladu sa šerijatskim "pravom", brani muslimanima (i muslimankama) brak s nemuslimanima.

Jednostavno rečeno,  muslimani u Maleziji se nikad i ni pod kojim okolnostima ne mogu preobratiti na drugu vjeru, sklopiti brak s osobom druge vjere i zanimljivo, ali nebitno za ovaj slučaj, potražiti zaštitu pravednijeg, sekularnog pravnog sustava u nasljednopravnim sporovima.

Ovdje dolazimo do Line Joy, rođene prije 44 godine kao Azlin Jailani. Sa 26 godina Azlina se odlučila preobratiti na kršćanstvu, a s 35 je službenim činom krštenja počela bitku za priznavanjem svog prava na slobodu vjeroispovijesti i sklapanja braka koju osim malezijskog ustava jamči i UN deklaracija o ljudskim pravima u čl.16  (sloboda sklapanja braka) i čl. 18 (sloboda vjeroispovijesti). Promijenila je svoje ime u Lina Joy nadajući se da je to prvi korak prema sklapanju braka sa svojim zaručnikom, također kršćaninom, kojeg je upoznala u međuvremenu. Ime je promijenila, ali vjeru ne. Nakon što je šerijatski sud odbio njen zahtjev žalila se Visokom sudu (prvoj sekularnoj žalbenoj instanci) koji je njenu žalbu odbio i potvrdio nadležnost šerijatskog suda. Današnjom odlukom Federalnog suda iscrpljena je i posljednja pravna mogućnost. Ne samo da je Lini Joy uskraćeno pravo na sklapanje braka i sloboda vjeroispovijesti već bi se, ovisno o dobroj volji lokalnog muftije, uskoro mogla naći pred šerijatskim sudom koji će joj kao preobraćeniku i ženskoj (prema šerijatu nužno i maloumnoj) osobi odrediti terapiju u jednom od kampova za preodgoj o kojima nećemo skoro vidjeti dokumentarac nalik Jesus Camp.

Čitav slučaj je izazvao žestoke reakcije u Maleziji. Muslimani, bitno je napomenuti - ne samo islamisti (šerijatski sud je dobio široku podršku malezijskog dijela ummaha, od umjerenih do radikalnih) su izvukli svoj uobičajni repertoar: prijetnje smrću svim uključenima, palež crkava i višednevni prosvjedi što je na kraju rezultiralo prošlogodišnjim moratorijem na sve javne rasprave o toj temi.

S druge strane, civilne udruge i malezijski borci za ljudska prava su dobili začudno malo podrške od međunarodnih udruga, dijelom jer se radi o pronalaženju vjere i to još, užas, kršćanske što je tako passe i out, a dijelom stoga što je Lina Joy samo dio šire NGO omerte koja brižno skriva ubojstva iz časti, žensko genitalno obrezivanje, prijetnje pripadnicima drugih skupina, ubijanje svećenika drugih religija, financiranje terorističkih skupina preko džamija u zapadnim zemljama, tiskanje udžbenika o Židovima-majmunima i kršćanima-svinjama i ostala teška kršenje pravnih i etičkih normi kojima je Religija mira svakodnevno preokupirana ili kao što vodeći švicarski autoritet za islam preporuča povodom moguće zabrane minareta: "Nemojte im reći da su nasilni, mogli bi podivljati".


Muški pripadnici Religije mira u rijetko viđenom nenasilnom prosvjedu ispred zgrade Saveznog suda slave još jedan neuspjeli bijeg od "najljepšeg vjerovanja na svijetu".Izvor: ABC

freepalestina @ 14:57 |Isključeno | Komentari: 7 | Prikaži komentare
nedjelja, svibanj 27, 2007
Najnoviji uradak pallywoodske škole dolazi iz majstorske radionice Mahmuda Hamsa koji je diplomirao u klasi Adnana Hajja i ispekao zanat za vrijeme Druge Intifade.
Fotografija prikazuje jadne ter napaćene palestinske Arape koji su se dali u bijeg vidjevši cionističku raketu u niskom letu.
Khalid, pazi raketa!!!Ako ste pomislili da na Zapadu nema nikoga dovoljno glupog i zlonamjernog da ovakvu očitu fotomontažu plasira dalje - pogriješili ste. Uredniku Seattle Timesa je ovo fotografija dana.
freepalestina @ 09:08 |Isključeno | Komentari: 9 | Prikaži komentare
ponedjeljak, travanj 16, 2007
ali slijepci na zapadu još nisu progledali.
Pogledajte odličan 18-minutni dokumentarac Richarda Landes, profesora na  Bostonskom Sveučilištu, u kojem pokazuje istinitu priču iza najpoznatijih Pallywoodskih izmišljotina.
Ranjeni dječak će čudesno ozdravljen ustati i mahnuti kamerama, mrtvac će tri puta pasti i popeti se natrag na nosila, a smrtno pogođen civil veselo telefonirati u pauzama snimanja.
Posebno je zanimljiv prikaz načina na koji su palestinski "novinari" izgradili jednu od najpopularnijih legendi Pallywooda, onu o trudnici koja rađa na nadzornoj točki zbog zločestih Izraelaca.
Uživajte...
freepalestina @ 15:29 |Isključeno | Komentari: 7 | Prikaži komentare
nedjelja, travanj 15, 2007


Intervju aktivistice za prava žena u kojem opisuje još jedan barbarski običaj Religije mira™ za koji nas zapadnjačke apologete islamofašizma uvjeravaju da ne postoji.

Intervjue i dokumentarce sličnog sadržaja teško ćete pronaći u zapadnim medijima čije se ljevičarske redakcije očajnički trude ušminkati imidž islamista. Primjer je medijska blokada međupalestinskog sukoba kad su zapadni puleni Pallywooda sustavno izbjegavali izvještavati o civilnim žrtvama, ženama  i djeci, stradalima u interterorističkim razmiricama.
freepalestina @ 14:57 |Isključeno | Komentari: 4 | Prikaži komentare
ponedjeljak, travanj 9, 2007
Skrivena u kaosu drugih informacija s Bliskog Istoka, do Zapada je stigla vijest o javnoj potvrdi dugo plamteće veze između islamista i krajnje ljevice.

Ove, na prvi pogled suprotstavljene strane nezastrašene namrgođenim licima Velikog i Malog Sotone, održale su u Egiptu konferenciju te prkosno i ponosno izjavile jedna drugoj ljubavi. Organizacijski odbor sastavljen od Radničke stranke, Socijalističke revolucionarne partije i, last but not least, Muslimanskog bratstva je samo vrh septičke jame u kojoj se veselo okupalo 600ak delegata pridošlih sa svih zemljopisnih dužina i širina. Članovi "pacifističke" Kanadske alijansa za mir i grčki trockisti su podigli čaše u zrak zajedno s predstavnicima Hezbollaha i Riječanima poznate Gama al-Islamije kako bi radosno nazdravili naporima Khaleda Mashala (tim: Hamas; pogodak: 4 danas; highlight sezone: tri ubijena sinčić pripadnika Fataha, dob 3-9 god.) na izgradnji svjetlije i zelenije budućnosti.
Za one podignutih obrva postoji lokalni primjer takvog metastaziranog stanja ljevičarske svijesti (hint: provjeriti komentare)


Kako je ova sretna zajednica započela?
Riječima jednog od protagonista, Nada Kassassa: "prekretnica u odnosima ljevice i islamista je Druga Intifada 2000. kad je osnovan zajednički Odbor za podršku Intifadi (napore ISM u krijumčarenju terorista, izviđanju za iste i ometanju izraelskih vojnika sam obradio u prethodnom članku).
Rat u Iraku i Libanonu je dodatno ojačao suradnju, a izbori 2006. u Egiptu potvrdili uspješnost strategije (veliki uspjeh Muslimanskog bratstva zahvaljujući ušminkavanju imidža uz svesrdnu pomoć ljevice).


Nisu ni teroristi ostali dužni za ljubavno gugutanje.
Ali Fayyad (tim: Hezbollah; highlight sezone: Rafik Hariri) priznaje da su islamisti konzervativni i da im ljevica nije draga (vidi se tko je butch u ovoj vezi), ali naglašava i da su "razlike između Hezbollaha/Hamasa i ljevice minorne i tiču se obiteljskih i društvenih pitanja. Islamisti moraju prihvatiti demokraciju koja je ustvari isto što i šerijat" (pravni sustav zasnovan na kuranu; rezultati: 1 teokracija, 2 apsolutne monarhije, ponešto obješenih, bičevanih, kamenovanih i koji odsječeni ud).


Zašto zamišljam konferencijsku dvoranu ispunjenu milozvučnom melodijom Lenonovog Imagine u izvedbi dječjeg zbora Brigada Mučenika Al-aqse?

Konferencija je i posljednjem neupućenom zapadnjaku pokazala da na Bliskom istoku postoji ne samo zajednički jezik, već i živ dijalog i uigrana koordinacija sljedbenika Marxa i Muhameda, ali ostaje pitanje da li je tu strastvenu vezu moguće prenijeti na teritorij zapadne Europe gdje cit. "div 21. stoljeća" vidi novi veliki jihad/dawah napor?
Naravno da jest, islamisti i krajnja ljevica u EU su već dulje vrijeme u uspješnom kontaktu. Ne samo da organiziraju po mnogočemu slične "spontane“ nerede od Danske do Francuske, već su uključeni i u svakodnevnu interakciju u redovima pred centrima socijalne skrbi gdje ustrajno čekaju svoj parazitski kruh (i stanarinu, džeparac i još štošta) od mrskog zapadnog sistema.


Radosna vijest je prvo objavljena ovdje.

freepalestina @ 22:59 |Isključeno | Komentari: 1 | Prikaži komentare
četvrtak, ožujak 29, 2007
Suludo ponašanje Rachel Corrie opisano u prethodnom članku nije toliko neobjašnjivo kad se stavi u kontekst djelovanja organizacije kojoj je pripadala.

International Solidarity Movement se često u medijima predstavlja kao "međunarodna pacifistička skupina koja nenasilnim metodama nastoji postići mir u Palestini".
S druge strane, ISM se na vlastitoj stranici opisuje kao  "pokret osnovan s ciljem otpora izraelskoj okupaciji nenasilnim sredstvima i izravnim djelovanjem“ jasno izražavajući svoju pristranost i pružajući uvid u modus operandi.
Tko su oni ustvari i što se skriva iza eufemizma "izravno djelovanje“?


International Solidarity Movement je radikalna, anti-izraelska organizacija čiji su osnivači dvoje palestinskih Arapa Huwaida Arraf i Ghassan Andoni i koja se bavi propagandom i regrutiranjem mladih na sveučilišnim campusima zapadne Europe i Amerike.
Regrutacija u pravilu cilja stereotipne pripadnike zapadne mladeži kršćanskih korijena, lako iskoristive u propagandne svrhe.
Nakon što prođu kratku obuku koja uključuju krivotvorenje dokumenata, krijumčarenje preko međunarodne granice i političku indoktrinaciju mladi ljudi su upućeni u Palestinu gdje, protivno međunarodnim konvencijama, služe kao živi štit i izvidnica za arapske militante, i održavaju mrežu "sigurnih" kuća za potrebe Brigada mučenika Al-Aqse i Islamskog Jihada.
Primjerice, bombaši samoubojice koji su izveli jedan od napada u kojem je poginulo troje nedužnih civila su danima prije skrivani u takvim sigurnosnim kućama.


Unatoč tvrdnjama (za potrebe zapadnih medija) da su pacifistička organizacija, ISM otvoreno zagovara "oslobađanje“ Palestine svim sredstvima, te civile smatraju legitimnom metom.
ISM je imao značajnu ulogu u 2. (Al-Aqsa) intifadi kao podrška terorističkim skupinama zauzimajući i opstruirajući rad sigurnosnih punktova, ometajući hapšenja arapskih militanata i terrorista, te sprečavajući uništavanje tunela za krijumčarenje oružja (slučaj Rachel Corrie koja je poginula štiteći tunel koji su Hamas i Islamski Jihad koristili za krijumčarenje oružja).


Istaknuti članovi pokreta su: Adam Shapiro, poznat po svom angažmanu kao živi štit Yassera Arafata kao i po izjavama u kojima poziva na potpuno uništenje izraelske države, zatim George Rishmawi čija organizacija Alternitive Tourism služi za dopremanje kako regruta ISM tako i proislamističkih militanata iz drugih zemalja u Palestinu, te Hishama Jam Jouna, visokopozicionirani član ISM koji služi kao veza s terorističkom skupinom marksističko-lenjinističke orijentacije "Narodni front za oslobođenje Palestine" čiji je dugogodišnji član. "Narodni front" je između ostalog organizirao atentat na izraelskog ministra turizma, te više bombaških napada u kojima su stradali civili.

U nastavku vam donosim nekoliko ilustrativnih fotografija iz teksta Lee Kaplana The ISM-Terror Connection o vezi International Solidarity Movementa i arapskih terorista.


Slika 1. Pripadnici ISM David i Camille s palestinskim militantom
Slika 2. Gabi i Alan, oboje aktivisti ISM, u radosnom druženju s pripadnikom Brigada mučenika Al-Aqse (prvi desno)freepalestina @ 15:00 |Isključeno | Komentari: 12 | Prikaži komentare
ponedjeljak, ožujak 26, 2007
Nadam se da vam se svidio prethodni članak iako vjerujem da velika većina nije u cijelosti povjerovala u njega. Nekima je problem zadao religijski obojen pristup, druge je mučilo klimavo objašnjenje motiva sudionika, a treći su, na žalost, teško pomirili činjenice sa svojom ideološkom pozicijom. Reakcija je očekivana. Prethodni članak sa svojom iskarikiranom verzijom događaja u suštini ne odstupa od "vijesti i informacija" koje nam redovno stižu iz moćne pallywoodske produkcije vrijeđajući zdrav razum i elementarnu logiku.

Anti-Pallywood blog je mjesto na kojem ćete moći doznati činjenice iza nekih od najpopularnijih mitova Pallywooda i prepoznati namjeru iza širenja laži i dezinformacija.
U režiranim prizorima smrti Muhammeda al-Dura, u lažiranim informacijama o okolnostima smrti Abir Aramin i u iskrivljenom izvještaju o smrti Rachel Corrie pronalazimo nešto više od standardne propagande. One su preporod starog blood libel mita ovaj put nošenog totalitarnom isključivošću radikalne ljevice koja se instrumentalizirala kao oružje islamskog terorizma. Dobar primjer je pro-teroristički International Solidarity Movement kojem je "junakinja" prethodne priče pripadala i koji će biti tema slijedećeg članka.


freepalestina @ 19:46 |Isključeno | Komentari: 11 | Prikaži komentare
subota, ožujak 24, 2007
Bismillah ar-Rahman, ar-Raheem, braćo i sestre, dobro došli na ovu stranicu posvećenu borbi naše braće u Palestini.

Često i među nas koji smo angažirani u stvari zna doći do osjećaja da smo sami protiv ostatka svijeta, i to ne samo protiv Al-Shaytan Al-Akbar SAD-a i njegovih sluga, nego i protiv lažljivaca i lopova koji se žele prikazati kao naši prijatelji, a sve da nas nagovaraju na umjerenost, a ustvari da nam sipaju otrov u uši, da se odreknemo naše vjere i učenje.


Ovaj put ću vam pričati o jednoj potpuno drukčijoj osobi, o pravoj prijateljici islama, o mučenici Palestine  Corrie Rachel i o njenoj mučkoj smrti od ruke cionističkih zločinaca i ubojica.
Corrie se još na studiju zainteresirala za našu islamsku stvar i kasnije angažirala u Palestini. Bila je aktivna u pacifističkom pokretu i veliki pobornik nenasilnih metoda. (slika: Corrie spaljuje zastavu Al-Shaytan Al-Akbara USA)


Tog kobnog dana, cionistički zločinci i ubojice najavili su rušenje kuće jednog od Palestinaca, pod prozirnom izlikom da se ispod nje skriva tunel za krijumčarenje oružja. To je naravno laž. Neću ovdje tvrditi da tunela nema, niti da ispod te kuće nije tunel, ali sav pošten svijet zna da ti tuneli ne služe krijumčarenju oružja ili nekakvih bombaša samoubojica za koje ionako znamo da ne postoje nego su izmišljotina cionističke propagande, već služe da bi se tamošnji narod slobodno kretao po susjedstvu jer na ulicama postoji opasnost da stradaju od cionističkog metka.

Tog kobnog dana cionisti su došli do kuće s bagerom i jednim džipom vojnika čija je svrha bila da otjeraju Corrie i njene prijatelje koji su se skupili ispred kuće hrabro ju štiteći vlastitim tijelima.

To su nakon kraće prepirke i učinili i sad dolazimo do srži cionističke zavjere. Ti vojnici su se nakon toga vratili u armirani džip pod izlikom da se boje snajpera. Zamislite vi to, snajpera??! kad svi znamo da je jedini snajper u Palestini židovski i da je čudo Allahovo nakon svega što su prošli koliko su Palestinci miroljubivi i kad se bore, bore se prsa u prsa, vojnik protiv vojnika. Laž su ti snajperisti. Prava namjera je bila da, znajući koliko je Rachel predana miru i nenasilju, da ju se pusti da ona sama pokuša zaustaviti bager, a ustvari s perfidnom namjerom da ju se ubije jer su naredbodavci u Tel Avivu i New Yorku bili svjesni koliko je ona opasna za cionističku stvar.

Upravo se to i ostvarilo. Rachel se hrabro odvojila od svojih kolega koji su je zaštitili ušavši u sukob s vojnicima kako bi joj dali vremena da apelira na humanost vozača bagera. Dok je ona došla do bagera, ovaj je već prišao kući gurajući ispred sebe sve više i više zemlje. Ona se hrabro popela na tu zemlju kako bi privukla pažnju vozača. Ovdje valja napomenuti da cionisti tvrde da ju ovaj uopće nije vidio i da je nastavio vožnju jer je očekivao da su oni zadržani od vojnika.

Naravno da je znao i morao znati da je ona ispred njega i upravo zato je cimnuo žlicom, što je dovelo do toga da je jadna Corrie izgubila ravnotežu, ona je u tom trenutku stajala na zemlji koja je bila na žlici, pala i tragično skončala pod bagerom cionističkog zločinca.

Spomenimo se uvijek ove palestinske mučenice.

Također moram još jednu laž dotaći. Cionističke sluge u zapadnim medijima su kasnije pustile priču da je došlo do pokušaja otmice roditelja mučenice Corrie Rachel godinu kasnije. Odnosno da je u ovu istu kuću koju je ona branila i gdje su oni odsjeli došao jedan naoružani palestinski borac i htio ih oteti da ih razmjeni za jednog svog zapovjednika. To je naravno laž! On je, čuvši da u četvrti borave zapadnjaci, bio zabrinut da ih ne ubije cionistička peta kolona pa im je došao ponuditi svoj kalašnjikov za zaštitu. Kad je čuo o čijim se roditeljima radi odmah se ponudio da ostane vani, pred kućom i čuva stražu.

To svjedoči i otac Corrie Rachel koji kaže da im uopće nije prijetio i da je nakon što je čuo tko su izašao van, bez sumnje da drži stražu. To je prava istina iza još jedne cionističke zavjere kojom se hoće ocrniti Palestince da ih se sve prikaže kao teroriste i ne znam što još.

freepalestina @ 08:55 |Isključeno | Komentari: 10 | Prikaži komentare
Pallywood
Termin označava namjerno lažiranje i režiranje fotografija i video zapisa te širenje dezinformacija od strane palestinskih novinara kako bi se Palestince predstavilo kao bespomoćne žrtve izraelske agresije. Obmana je najčešće uspješna zbog interesa zapadnih medija za "vijestima" tog tipa, točnije stereotipnim konstrukcijama koje lakše prodiru do najšire javnosti. Fenomen "Pallywooda" je doveo do zapanjujućih propusta i pada standarda izvještavanja u zapadnim medijima gdje se dezinformacije i režirani prizori redovno predstavljaju kao stvarni događaji.
Arhiva
« » sij 2018
 • p
 • u
 • s
 • č
 • p
 • s
 • n
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
Index.hr
Nema zapisa.